Neppiksen mutakakku

Sulata suklaa ja voi samassa kipossa mikrossa (Ihan täydellä teholla ei kannata ehkä, suklaa saattaa klimppiintyä, hiljaa hyvä tulee.

Esim 360-400 watilla.)

Anna kuuman rasva-suklaaseoksen jäähtyä hieman.

Silloin se ei juoksetu helposti, koska kananmuna ei pala sekoitettaessa mukaan.

Lisää makeutusjauhetta.

Lisää 5 munaa yksitellen vatkaten joka kerta voimakkaasti.

On todettu, että saattaapi juoksettua alkuun munia lisätessä, mutta tasoittuu pian takaisin "mousseksi".

Itselläni onnitui hyvin kun annoin seoksen vähän viilentyä.

Lopuksi lisää 1 rkl jauhoja.

Itse laitoin n. 2 rkl mantelijauhoa.

Vatkaa tasaiseksi ja uuniin 200 asteeseen 10-15 minuutiksi, kunnes kakku on pinnalta juuri ja juuri kypsä ja keskeltä tutiseva kun tönäisee vuokaa.

Irtopohjavuoka on hyvä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Neponsson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Marabou Premium 86 % Cocoa12g73kcal1g2.3g6.6g0g
Marabou dark mint tumma suklaa 70% (Marabou), annos 100g15g87kcal1g5.3g6.9g1.4g
Voi 30g219kcal0.4g0.1g24.6g0g
Kananmuna kuoreton 42g59kcal5.2g0.1g4.3g0g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g3g18kcal0.6g0.2g1.6g0g
Hermesetas -neste1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g913kcal16.4g16g88g2.8g
Valittu annoskoko104g457kcal8.2g8g44g1.4g
Annoskoko puolitettuna52g228kcal4.1g4g22g0.7g
Arvot/100g100g441kcal7.9g7.7g42.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=299787