Raikas kevätkakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon.

Paista 175-asteessa n.30 min.
Kumoa hieman jäähtyneenä, leikkaa 3 osaan.

Täyte:
1 pkt (350gr) Pirkka-raparperisosetta
1 prk maustettua rahkaa, sitruuna

Sekoita keskenään, täytteessä voi lisäksi käyttää tuoreita mansikoita viipaloituna.

Kostutus:
1 3/4 dl vettä
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
vajaa prk kevytvispiä vaahdotettuna
Kiivi
Viinirypäleitä
Sitruunamelissaa

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Vespatar
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g17g25kcal2.1g0.1g1.8g0g
Sokeri10g41kcal0g10g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.6g26kcal0.8g5.3g0.1g0.3g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.7g9kcal0g2.2g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.1g0g0g
Raparperisose (Pirkka), annos 60g27g41kcal0.1g9.8g0.1g0g
Valio maustettu rahka, sitruuna, hyla 200 g14g22kcal1g2.2g1g0g
Kerma, vispikerma, kevyt, rasvaa 25 % 16g40kcal0.2g0.5g4.2g0g
Kiivi kuorittu 4.3g2kcal0g0.3g0g0.1g
Viinirypäle, keskiarvo, kivetön, vihreä/tumma 4.7g3.5kcal0g0.7g0g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g422kcal8.4g63.2g14.4g1g
Valittu annoskoko104g211kcal4.2g31.6g7.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna52g105kcal2.1g15.8g3.6g0.3g
Arvot/100g100g203kcal4.1g30.5g6.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=122759