Pataleipä

Sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää vesi ja suola maun mukaan, älä vaivaa.

Jätä vetelähkö seos huoneenlämpöön kelmun alle 18-22 tunniksi.

Jauhota taikina ja taputtele se litteäksi.

Käännä taikinan reunat itsensä päälle.

Jätä taikina leseillä päällystettynä ja liinaan käärittynä kahdeksi tunniksi astiaan.

Kuumenna uuni ja rautapata 225 asteiseksi, ja heitä taikina pataan.

Paista ensin n. 20 minuuttia kannen kanssa ja vielä n. 10 minuuttia ilman kantta, jotta leivän pinta ruskettuu.

Kaada leipä heti uunista leikkuulaudalle jäähtymään ja nauti.

Parasta vasta seuraavana päivänä

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 83 grammaa

Jerilin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 55g187kcal5.6g38.1g0.7g1.9g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0.5g1.9kcal0.2g0.2g0g0g
Kauralese 6.3g23kcal1.1g2.9g0.5g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana207g423kcal13.8g82.4g2.4g6g
Valittu annoskoko104g212kcal6.9g41.2g1.2g3g
Annoskoko puolitettuna52g106kcal3.5g20.6g0.6g1.5g
Arvot/100g100g204kcal6.7g39.7g1.2g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=220248