Askon piirakka

1 voitaikina
3dl vehnäjauhoja
125g margariinia
5 rkl vettä
tee kaksi annosta
nypi voi ja jauhot lisää vesi pyöritä palloksi ja laita noin tunniksi jää kaappiin.

Kauli molemmat levyksi.

Tee peruna muusi tai käytä jauhetta
paista sipuli ja jauheliha lisää mausteet maun mukaan ja flora ruokakerma.

Sekoita kaikki aineet keskenään.

Voitele vuoka laita toinen kaulittu taikina vuuan pohjalle niin että reuna peittyy laita peruna-jauhelihaseos ja päälle toinen voitaikina levy.

Voitele munalla ja laita uuniin 200 astetetta ja noin 30-40min kunnes väri on kauniin vaaleanruskea.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 2217 grammaa

1180
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Margariini, Pirkka7g51kcal0.1g0.1g5.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 7g0kcal0g0g0g0g
Perunamuusi38g30kcal0.6g4.5g1g0.3g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha19g31kcal3.6g0g1.9g0g
Sipuli (kuorittu)4.7g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Rypsiöljy 1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Kerma (Flora kevyt ja paksu 4 %), annos 100g9g5.6kcal0.1g0.4g0.4g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana208g385kcal12.8g36g20.8g2.2g
Valittu annoskoko104g192kcal6.4g18g10.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna52g96kcal3.2g9g5.2g0.6g
Arvot/100g100g185kcal6.2g17.3g10g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182468