Raparperitorttu ala Tuula

POHJA: voi, vehnäjauho, kaurahiutale, sokeri, leivinjauhe, kardemumma ja kananmunat.

Sulata rasva ja anna jäähtyä, Sekoita kuivat aineet ja lisää niihin rasva.

Lisää munat.

Levitä piirakkavuoka halk n. 27 cm. Paista 175 astetta n. 15 min.

RAPARPERIKOMPOTTI:
Kuori ja paloittele raparperi.

Pane raparperi ja sokeri (1 dl) kattilaan.

Keitä n. 5 min. kunnes raparperit ovat hajonneet.

Mausta kanelilla ja anna jäähtyä.

Levitä raparperikompotti jähtyneelle torttupohjalle.

Laita päälle esim.

vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.

Koristele esim.

mansikoilla ja kinuskikastikkeella.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 103 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g727kcal1.2g0.4g81.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 98g335kcal10g68.4g1.2g3.4g
Kunto Kaurahiutale (Nalle)35g112kcal5.3g16.5g2.7g6.3g
Sokeri 170g692kcal0g170.2g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.8g0.3g11.3g0g
Raparperi 501g169kcal3.5g27.6g0.5g7g
Kaneli, jauhettu, annos 2g2g5.3kcal0.1g1.6g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2060g4450kcal69.4g581.2g195g37.4g
Valittu annoskoko1030g2225kcal34.7g290.6g97.5g18.7g
Annoskoko puolitettuna515g1113kcal17.4g145.3g48.8g9.4g
Arvot/100g100g216kcal3.4g28.2g9.5g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=293595