Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1241g335kcal16.1g59.6g2.5g21.1g
Peruna, punnittu kuorineen 1241g803kcal19.9g163.5g2.1g10.5g
Porkkana 1241g406kcal7.7g69g2.5g31.6g
Paistijauheliha nauta 5%4963g6402kcal1032.3g0g248.1g0g
Suola, annos 3g62g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 12g35kcal1.4g4.8g0.4g3.3g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1241g3722kcal285.4g0g285.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g23405kcal2725.6g593.8g1082g133g
Valittu annoskoko10000g11702kcal1362.8g296.9g541g66.5g
Annoskoko puolitettuna5000g5851kcal681.4g148.5g270.5g33.3g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794