Valkosuklaamansikkajäädyke

Nosta mansikat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja mansikat hieman pehmenee.

Ota mansikat pois kattilasta.

Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään.

Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen mansikat.

Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi.

Vuoraa suorakaiteenmuotoinen kakkuvuoka kelmulla.

Aseta pohjalle suklaa-mansikkaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö.

Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla.

Pakasta yön yli.

Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Kumoa vadille ja koristele mansikoilla.

Mansikoiden sijasta voit käyttää muitakin marjoja.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Vilikki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl100g339kcal2g3g34.9g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g130g725kcal10.9g71.4g44.1g0g
Vanilja hyla kevyt (Valio), annos 100g529g741kcal18.5g111.1g23.8g1.1g
Mansikka,pakaste Rainbow250g87kcal1.2g17.5g1.2g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2064g3979kcal65.2g453.8g208g11.6g
Valittu annoskoko1032g1990kcal32.6g226.9g104g5.8g
Annoskoko puolitettuna516g995kcal16.3g113.5g52g2.9g
Arvot/100g100g193kcal3.2g22g10.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=148100