Sieni-vihanneskeitto

Tähteeksi jääneistä vihanneksista ja herkkusienistä sekä kerätyistä tateista tehty keitto.

Freesaa sienet, porkkanat, sipulit ja mausteet ruokaöljyssä sekoitellen koko ajan n 5-10 min, mausteina mieto curry, yrtit, mustapippuri, pienen pieni tulinen paprika.

Lisää voi, sekoita, lisää vesi vähitellen niin että pieni porina jatkuu.

Anna kiehua 10- 15 min. Lisää kiinankaali, pieni tomaatti, kukkakaali, paprika ja esikeitetyt pavut sekä kuivahtaneesta leiväsät pienityt leipäluutiot.

Itsellä oli itse tehtyä saaristolaisleipää.

Jatka keittämistä 10-15 minuuttia.

Lisää lopuksi kerma.

Minä keittelin näistä aineksista 6 litran kattilallesen, iso osaa menee pakkaseen.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 413 grammaa

Kauris65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sieni tatti, hapero 100g28kcal1.8g2.9g0.5g1.9g
Herkkusieni 67g11kcal1.4g0.2g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)58g16kcal0.8g2.8g0.1g1g
Kiinankaali raaka 100g100g18kcal1.6g2.3g0.3g2.3g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g8.3g1.7kcal0g0.3g0g0.1g
Fenkoli, tuore , annos 100g20g3.4kcal0.2g0.4g0g0.5g
Porkkana 53g17kcal0.3g3g0.1g1.4g
Voi 3.3g24kcal0g0g2.7g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.5g23kcal0g0g2.5g0g
Paprika, punainen20g5.1kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Kukkakaali, keitetty, suolaton 17g4kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Härkäpapu, keitetty (-), annos 30g17g18kcal1.3g3.3g0g0.8g
Vesi500g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl33g113kcal0.7g1g11.7g0g
Saaristolaisleipä säilöntäaineeton (Jäpikkä), annos 34g33g77kcal2.2g16.2g0.4g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2065g717kcal21.6g67.4g37.4g22.8g
Valittu annoskoko1032g359kcal10.8g33.7g18.7g11.4g
Annoskoko puolitettuna516g179kcal5.4g16.9g9.4g5.7g
Arvot/100g100g35kcal1g3.3g1.8g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=436416