Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g5801g1392kcal104.4g174g29g110.2g
Sipuli 1934g585kcal24.2g92.8g3.9g32.9g
Voi, 1 tl, 5 g290g2117kcal2.9g2.9g232g0g
Valkosipuli 193g209kcal15.3g31.5g1.2g4.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g1450g3045kcal333.5g0g188.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)333g532kcal9g9g49.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15762kcal978.6g620.4g1009g294.4g
Valittu annoskoko10000g7881kcal489.3g310.2g504.5g147.2g
Annoskoko puolitettuna5000g3941kcal244.7g155.1g252.3g73.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573