Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g600g144kcal10.8g18g3g11.4g
Sipuli 200g61kcal2.5g9.6g0.4g3.4g
Voi, 1 tl, 5 g30g219kcal0.3g0.3g24g0g
Valkosipuli 20g22kcal1.6g3.3g0.1g0.4g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g150g315kcal34.5g0g19.5g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)34g55kcal0.9g0.9g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2069g1630kcal101.2g64.2g104.4g30.4g
Valittu annoskoko1034g815kcal50.6g32.1g52.2g15.2g
Annoskoko puolitettuna517g408kcal25.3g16.1g26.1g7.6g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=135573