Mustikkakukko eli Rättänä

1. Voitele matala piirasvuoka.

2.Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri hyvin keskenään.

(Voit vaahdottaakin)
3. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan.

4. Taputtele n. 3/4 osaa taikinasta vuoan pohjalle.

5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan taikinan päälle.

6. Taputtele loppu taikina jauhotetulla pöydällä joko yhtenäiseksi levyksi tai pienemmiksi pyörylöiksi.

7. Aseta levyt taikinan päälle.

8. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. puoli tuntia.

9. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80% keskiarvo188g1332kcal0.6g0.4g150.1g0g
Sokeri 128g518kcal0g127.5g0g0g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g375g1145kcal36.4g230g7.5g54.4g
Leivinjauhe 3.8g6.6kcal0.2g1.4g0g0g
Mustikka metsä- 270g119kcal1.4g17.3g1.6g8.9g
Sokeri63g256kcal0g63g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 7.5g25kcal0g6.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2070g6803kcal77.2g891.4g318.4g126.8g
Valittu annoskoko1035g3401kcal38.6g445.7g159.2g63.4g
Annoskoko puolitettuna518g1701kcal19.3g222.9g79.6g31.7g
Arvot/100g100g329kcal3.7g43.1g15.4g6.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296906