Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 37g201kcal0.3g0.3g22.5g0g
Sokeri 159g646kcal0g159g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 243g835kcal24.8g170.3g2.9g8.5g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)187g60kcal5.6g8.8g0g0g
Rypsiöljy 34g298kcal0g0g33.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 374g133kcal0.6g26.6g0.3g7.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2070g4346kcal62.6g730g118.8g32g
Valittu annoskoko1035g2173kcal31.3g365g59.4g16g
Annoskoko puolitettuna518g1086kcal15.7g182.5g29.7g8g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247