Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g105g756kcal0g0g84g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 81g101kcal8.9g0.2g7.3g0g
Sokeri 60g242kcal0g59.4g0g0g
Ruislese (10g)28g57kcal4.2g7.3g1.2g10.9g
Vehnäjauho, sunnuntai182g637kcal21.8g129.2g3.8g5.5g
Leivinjauhe 7g12kcal0.4g2.6g0g0g
Puolukka 210g82kcal0.9g14.3g1g5.5g
Maitorahka, Valio, 0,3175g114kcal19.2g7.3g0.5g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)140g91kcal4.5g6.7g4.9g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7g28kcal0g6.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2072g4344kcal129g468g213g43.8g
Valittu annoskoko1036g2172kcal64.5g234g106.5g21.9g
Annoskoko puolitettuna518g1086kcal32.3g117g53.3g11g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557