Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 453g1554kcal46.2g317.1g5.4g15.9g
Sokeri 197g801kcal0g197.2g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 116g812kcal0.8g0g91.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g17g54kcal1.9g10.5g1.2g4.9g
Sokeri 14g57kcal0g13.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.8g18kcal0.6g3.5g0.4g1.6g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen232g77kcal7.7g11.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2072g6747kcal114.4g1107.2g197g44.8g
Valittu annoskoko1036g3374kcal57.2g553.6g98.5g22.4g
Annoskoko puolitettuna518g1687kcal28.6g276.8g49.3g11.2g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780