Punainen makkarakeitto

Kuullota sipuli ja valkosipuli juoksevassa oivariinissa (voi käyttää myös vettä, jolloin resepti kevenee).

Lisää kaali suikaleina, ja hitu vettä.

Kuori ja silvo punajuuret, lisää kuutioina.

Lisää muutama desi vettä ja vasikanfondia.

Ohjeessa lukee fondikuutio, sekin käy. Anna kiehua jonkin aikaa.

Lisää perunat (määrää voi lisätä tai vähentää maun mukaan).

Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää oman maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta sekä makkara.

Nauti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 415 grammaa

Maikupai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 67g26kcal0.7g4.6g0.1g1.7g
Kaali, paistettu 46g38kcal0.6g1.9g2.8g1g
Sipuli, paistettu 21g21kcal0.3g1g1.7g0.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6.7g6.9kcal0.5g1.1g0g0.1g
Kevyt Herkkulenkki, Atria83g108kcal10g0.9g7.4g0g
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaa 292g160kcal4.6g38.3g0.5g2.5g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g13g49kcal0.4g2.5g4.3g0g
Mustapippuri 0.8g2.3kcal0.1g0.3g0g0.2g
Oivariini, juokseva, rasvaseos8.3g60kcal0g0g6.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2075g942kcal34.4g101.2g47g11.8g
Valittu annoskoko1038g471kcal17.2g50.6g23.5g5.9g
Annoskoko puolitettuna519g236kcal8.6g25.3g11.8g3g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.9g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=87777