Kipparin peruna-purjososekeitto

Ainekset:

1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)

Pinnalle: tuoretta timjamia

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuori ja paloittele perunat.

Hienonna timjami.

2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.

Lisää perunat ja timjami.

Sekoittele hetki.

3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.

Murustele keittoon kasvisliemikuutio.

Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.

Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.

Koristele keitto tuoreella timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 125g29kcal2.3g3g0.3g2.6g
Peruna, punnittu kuorineen 375g243kcal6g49.4g0.6g3.2g
Timjami 0.7g2.1kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Rypsiöljy 6.8g60kcal0g0g6.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 5.5g17kcal0.5g0.7g1.3g0.1g
Maustettu ruokakerma Kippari Savujuusto (Valio), annos 125g125g138kcal2.9g5g12.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2076g975kcal23.6g116.6g43.2g12.4g
Valittu annoskoko1038g487kcal11.8g58.3g21.6g6.2g
Annoskoko puolitettuna519g244kcal5.9g29.2g10.8g3.1g
Arvot/100g100g47kcal1.1g5.6g2.1g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=99181