Juhlaporokeitto

Valmistus
Ruskista käristys ja hauduta sitä lihaliemessä vajaa tunti.

Lisää kuutioidut perunat ja kasvissuikaleet ja keitä kypsäksi.

Ole tarkkana että perunat ovat varmasti pehmeitä keskeltäkin (perunat voi myös keittää erikseen ja lisätä kypsinä).

Kuumenna ruokakerma toisessa kattilassa varovasti ja lisää juusto pieninä kuutioina.

Anna juuston sulaa kermaan.

ÄLÄ ANNA KIEHUA! Kaada kerma-juusto keittoon ja anna hiljalleen hautua mutta ÄLÄ LAITA KANTTA PÄÄLLE ETTEI JUOKSUTU.

Bon appetit, toivoo Paula Korpela 23-11-2006

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 692 grammaa

Tkonu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokakerma, Valio Hyla 15%150g240kcal4.1g4.1g22.5g0g
Poronkäristys (Kylmänen)168g227kcal33.6g0.2g10.1g0g
Voi, 1 tl, 5 g15g110kcal0.2g0.2g12g0g
Juuressuikale (Pirkka), annos 280g84g21kcal0.8g4.1g0.2g2.1g
Peruna, keskikokoinen 60g240g144kcal3.6g31.2g0.2g2.2g
Koskenlaskija viherpippurisulatejuusto75g210kcal14.2g0g16.5g0g
Lihaliemikuutio (knorr) (Knorr), annos 10g6g16kcal0.8g0.1g1.3g0g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2076g1934kcal114.6g79.8g125.6g8.6g
Valittu annoskoko1038g967kcal57.3g39.9g62.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna519g484kcal28.7g20g31.4g2.2g
Arvot/100g100g93kcal5.5g3.8g6.1g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=348763