Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen42g14kcal1.4g2g0g0g
Vesi10g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g10g8.3kcal0.2g0.7g0.5g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 38g29kcal0.7g5.8g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana209g104kcal4.8g17.4g1.2g1g
Valittu annoskoko105g52kcal2.4g8.7g0.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna52g26kcal1.2g4.4g0.3g0.3g
Arvot/100g100g50kcal2.3g8.3g0.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324