Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 110g157kcal13.7g0.3g11.2g0g
Sokeri 170g688kcal0g169.4g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 233g42kcal1.3g5.8g0.9g1.6g
Rypsiöljy 120g1059kcal0g0g119.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 259g890kcal26.4g181.5g3.1g9.1g
Leivinjauhe 6.6g12kcal0.3g2.5g0g0g
Ruokasooda 6.6g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl86g553kcal12.1g2.9g54.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4g15kcal0.1g3.2g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g5.3g21kcal0g5.3g0g0g
Rusina 40g117kcal1.1g24g0.2g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2080g7105kcal110g789.8g379.4g29.2g
Valittu annoskoko1040g3553kcal55g394.9g189.7g14.6g
Annoskoko puolitettuna520g1776kcal27.5g197.5g94.9g7.3g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980