Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 84g343kcal0g84.3g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl119g405kcal16.7g76.3g3.7g6.6g
Vehnänalkio, 0,25 dl25g80kcal7.2g8.2g2g3.5g
Leivinjauhe 5g8.7kcal0.3g1.9g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl50g447kcal0g0g49.7g0g
Rahka, valio149g97kcal14.9g6.3g0.4g0g
Mustikka metsä- 179g79kcal0.9g11.4g1.1g5.9g
Kananmuna kuoreton 219g312kcal27.3g0.7g22.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 199g68kcal6.1g9.9g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2080g3772kcal146.8g421.6g159g32g
Valittu annoskoko1040g1886kcal73.4g210.8g79.5g16g
Annoskoko puolitettuna520g943kcal36.7g105.4g39.8g8g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558