Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen214g1544kcal2.1g2.1g171.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai214g751kcal25.7g152.2g4.5g6.4g
Luumu kivetön, kuivattu 214g436kcal9g80.6g1.8g18.4g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g177g253kcal22.1g0.5g18.2g0g
Sokeri 214g870kcal0g214.2g0g0g
Leivinjauhe 5.4g9kcal0.3g2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2080g7727kcal118.4g903.2g392g49.6g
Valittu annoskoko1040g3864kcal59.2g451.6g196g24.8g
Annoskoko puolitettuna520g1932kcal29.6g225.8g98g12.4g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278