Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen161g53kcal5.3g7.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g7.1g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g96g337kcal1.6g85.8g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.2g23kcal0.8g4.3g0.5g2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g96g299kcal16.4g52.1g2.8g12.5g
Vehnäjauho, sunnuntai125g439kcal15g89g2.6g3.8g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g193g598kcal32.8g104.1g5.6g25.1g
Voi, normaalisuolainen (Valio)48g347kcal0.4g0.4g38.6g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g161g96kcal16.1g6.9g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen64g21kcal2.1g3.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu44g55kcal4.8g0.1g3.9g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.9g0.4kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl32g186kcal6.8g1.7g16.2g3.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2080g4933kcal204.2g717.2g141.4g94.2g
Valittu annoskoko1040g2467kcal102.1g358.6g70.7g47.1g
Annoskoko puolitettuna520g1233kcal51.1g179.3g35.4g23.6g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183