Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 812g3295kcal0g811g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1146g3897kcal160.5g733.5g35.5g63g
Vehnänalkio, 0,25 dl239g764kcal69.2g78.8g19.3g33.4g
Leivinjauhe 48g84kcal2.5g18.1g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl478g4298kcal0g0g477.6g0g
Rahka, valio1433g931kcal143.3g60.2g4.3g0g
Mustikka metsä- 1719g757kcal8.6g110g10.3g56.7g
Kananmuna kuoreton 2101g2997kcal262.7g6.3g215.4g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 1910g654kcal58.5g95.5g1.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g115g459kcal0g113.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36273kcal1410.6g4053.8g1528.6g306.6g
Valittu annoskoko10000g18136kcal705.3g2026.9g764.3g153.3g
Annoskoko puolitettuna5000g9068kcal352.7g1013.5g382.2g76.7g
Arvot/100g100g181kcal7.1g20.3g7.6g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558