Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 631g114kcal3.5g15.8g2.5g4.4g
Vesi315g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g46g128kcal8.7g0g10g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow9g24kcal0.9g0.9g1.8g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g42g11kcal0.5g2g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2086g553kcal27.2g37.4g28.8g10.4g
Valittu annoskoko1043g277kcal13.6g18.7g14.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna522g138kcal6.8g9.4g7.2g2.6g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298615