Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 167g505kcal29.9g81g1.7g17.9g
Vesi, vesijohtovesi 668g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Naudanliha keskiarvo 84g128kcal16.1g0g7g0g
Sianliha keskiarvo 84g182kcal15.3g0g13.6g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g1651kcal123.6g165.8g44.8g37.2g
Valittu annoskoko1044g825kcal61.8g82.9g22.4g18.6g
Annoskoko puolitettuna522g413kcal30.9g41.5g11.2g9.3g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019