Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 151g58kcal5g4.2g2.3g0g
Hiiva 38g28kcal4.9g0.4g0.2g2.6g
Hunaja 30g100kcal0.2g24.4g0g0g
Suola, annos 3g3.8g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 166g237kcal20.7g0.5g17g0g
Vehnäjauho puolikarkea 294g1009kcal30g205.8g3.5g10.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala196g627kcal29.4g115.6g5.1g19.6g
Margariini 60%, keskiarvo 151g803kcal0.5g0.5g90.5g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g15g10kcal0.5g0g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2088g5742kcal182.4g702.8g244.8g65g
Valittu annoskoko1044g2871kcal91.2g351.4g122.4g32.5g
Annoskoko puolitettuna522g1436kcal45.6g175.7g61.2g16.3g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116