Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1686g2405kcal210.7g5.1g172.8g0g
Sokeri 981g3981kcal0g979.9g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g268g939kcal9.4g217.2g2.7g8g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g230g770kcal0.2g188.5g0.2g3.2g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 153g567kcal28.4g16.9g33.3g46.6g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA1533g2452kcal111.9g245.2g107.3g0g
Pandan tumma suklaa 150 g1149g6138kcal56.3g597.7g367.8g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl3065g11035kcal61.3g82.8g1164.8g0g
Sokeri 460g1866kcal0g459.3g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g92g368kcal0g91g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g383g153kcal0g38.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g61347kcal956.4g5843.8g3697.8g115.6g
Valittu annoskoko10000g30674kcal478.2g2921.9g1848.9g57.8g
Annoskoko puolitettuna5000g15337kcal239.1g1461g924.5g28.9g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905