Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1600g4835kcal286.6g775.8g16g171.1g
Vesi, vesijohtovesi 6398g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)384g104kcal5g18.4g0.8g6.5g
Naudanliha keskiarvo 800g1221kcal154.4g0g67.2g0g
Sianliha keskiarvo 800g1747kcal146.2g0g130.4g0g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15812kcal1184.4g1588.4g428.8g355.2g
Valittu annoskoko10000g7906kcal592.2g794.2g214.4g177.6g
Annoskoko puolitettuna5000g3953kcal296.1g397.1g107.2g88.8g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019