Papu-kasvissosekeitto

Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Eater
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Juuriselleri 50g16kcal0.6g2.3g0.1g1.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Ruokaöljy keskiarvo 14g124kcal0g0g14g0g
Valkosipuli 3.5g3.8kcal0.3g0.6g0g0.1g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g195g68kcal3.1g13.5g0.2g0g
Soijakastike 30g18kcal1.6g2.8g0g0g
Sokeri 6g24kcal0g6g0g0g
Valion ruokakerma 15%100g160kcal3.2g3.2g15g0g
Sitruunamehu, laimentamaton25g5.2kcal0.1g0.4g0g0g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g170g179kcal11.9g23.8g1.7g13.6g
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Persilja 4g1.1kcal0.1g0g0g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2095g1279kcal45g120.8g62.6g37.2g
Valittu annoskoko1048g640kcal22.5g60.4g31.3g18.6g
Annoskoko puolitettuna524g320kcal11.3g30.2g15.7g9.3g
Arvot/100g100g61kcal2.1g5.8g3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325037