Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 88g110kcal9.6g0.2g7.9g0g
Sokeri 85g345kcal0g84.9g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g25g78kcal4.5g10.3g2g4.5g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl130g481kcal15.6g96.2g2.7g4.5g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Neljänviljanhiutale 30g99kcal3g17.4g1.1g3.5g
Fariinisokeri35g142kcal0g35g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3g11kcal0.1g2.4g0.1g0g
Rypsiöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 100g46kcal3g4.8g1.5g0g
Raparperi 500g168kcal3.4g27.5g0.5g7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2096g3781kcal79.2g563g121.6g39g
Valittu annoskoko1048g1890kcal39.6g281.5g60.8g19.5g
Annoskoko puolitettuna524g945kcal19.8g140.8g30.4g9.8g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733