Samettinen kesäkurpitsakeitto

Alla olevilla raaka-ainemäärillä tulee noin 7 annosta (350 g/ 125 kcal / annos)

sipulia (200 g)
valkosipulia (10 g)
kesäkurpitsaa (2000 g)
voita (10 g)
vettä (2 dl)
voimakas koskenlaskija juusto (150 g)
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Kuullota kevätsipulit tai purjo ja valkosipuli voissa kattilassa.

Lisää kuutioidut kesäkurpitsat sekä mausteet (ruususuolaa, mustapippuria, juustokuminaa, timjamia).

Lisää kattilaan vettä noin pari senttiä sen pohjalle.

Kesäkurpitsoista tuleva oma neste riittää lähestulkoon keiton nesteeksi.

Keitä hiljaisella lämmöllä noin 15 min. Mikäli nestettä on tässä vaiheessa liikaa, voit poistaa siitä osan eri astiaan, esim.

mukiin.

Älä heitä nestettä pois, sillä voit ohentaa sillä keittoa tarvittaessa.

Voit myös hyödyntää ja käyttää liemen muuhun ruokaan tai kastikkeeseen.

Lisää kattilaan juusto kuutioituna ja keitä kunnes juusto on sulanut.

Lisää viimeisenä reilusti hienonnettua tuoretta basilikaa.

Soseuta keitto sauvasekottimella kunnes se on tasaista ja pehmeää.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 374 grammaa

Longstrum
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 763g231kcal9.5g36.6g1.5g13g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.2g0.2g0.8g
Voi 38g277kcal0.5g0.2g31g0g
Kesäkurpitsa zucchini 7634g1378kcal42.7g190.8g30.5g53.4g
Vesi, vesijohtovesi 763g0kcal0g0g0g0g
Juusto koskenlaskija voimakas (Valio), annos 28g573g1603kcal108.8g0g126g0g
Basilika, tuore 191g52kcal6g2g1.5g3.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7164kcal341g471.6g381.4g140.6g
Valittu annoskoko10000g3582kcal170.5g235.8g190.7g70.3g
Annoskoko puolitettuna5000g1791kcal85.3g117.9g95.4g35.2g
Arvot/100g100g36kcal1.7g2.4g1.9g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=371015