Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 15g56kcal2.2g8.5g1.1g1.5g
Vehnäjauho puolikarkea 36g125kcal3.7g25.4g0.4g1.3g
Sokeri 1.1g4.5kcal0g1.1g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 47g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)4.7g34kcal0g0g3.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g437kcal11.8g70g10.4g5.6g
Valittu annoskoko105g219kcal5.9g35g5.2g2.8g
Annoskoko puolitettuna53g109kcal3g17.5g2.6g1.4g
Arvot/100g100g208kcal5.6g33.3g5g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623