Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa22g3.7kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Miniluumutomaatti, annos 250g16g3.1kcal0.1g0.5g0g0g
Purjosipuli 13g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g13g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Maa-artisokka 25g11kcal0.1g2g0g1g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)13g7.5kcal0.1g0.6g0.5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa5g15kcal1.1g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g94kcal3.6g9.2g3.4g3.6g
Valittu annoskoko105g47kcal1.8g4.6g1.7g1.8g
Annoskoko puolitettuna53g24kcal0.9g2.3g0.9g0.9g
Arvot/100g100g45kcal1.7g4.4g1.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090