Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 49g16kcal0.3g2.7g0.1g1.2g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 35g27kcal0.7g5.4g0.1g0.4g
Sipuli (kuorittu)8.3g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.9g2.8kcal0.1g0.1g0.2g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.3g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Basilika, kuivattu 0.1g0.3kcal0g0g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.3g2.8kcal0.3g0.4g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 2.5g4.3kcal0.2g0.1g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana210g113kcal3.4g18.6g1.6g3.8g
Valittu annoskoko105g56kcal1.7g9.3g0.8g1.9g
Annoskoko puolitettuna53g28kcal0.9g4.7g0.4g1g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242