Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 18g5.9kcal0.5g0.9g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa14g42kcal3.2g0g3.2g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 0.4g1.9kcal0g0g0.2g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g7g23kcal0.9g4.4g0.2g0.6g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)28g7kcal0.3g1.5g0g0.4g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)0.4g1.1kcal0g0.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.7g2.4kcal0.1g0.5g0g0g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 35g80kcal6.7g0g6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g328kcal23.4g15g19.4g2g
Valittu annoskoko106g164kcal11.7g7.5g9.7g1g
Annoskoko puolitettuna53g82kcal5.9g3.8g4.9g0.5g
Arvot/100g100g155kcal11.1g7.1g9.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191