Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.2g0.2g0.7g
Sokeri 17g67kcal0g16.5g0g0g
Voi 10g71kcal0.1g0g7.9g0g
Kananmuna 50g(kpl)12g15kcal1.3g0g1.1g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g27g25kcal0.7g3.5g0.9g0g
Leivinjauhe 0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.8g2.6kcal0g0.6g0g0g
Mustikka metsä- 19g8.2kcal0.1g1.2g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g521kcal8.6g73g20.4g2.6g
Valittu annoskoko106g260kcal4.3g36.5g10.2g1.3g
Annoskoko puolitettuna53g130kcal2.2g18.3g5.1g0.7g
Arvot/100g100g246kcal4.1g34.5g9.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308