Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.2g0.7kcal0.2g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g13g3.1kcal0.2g0.6g0g0.5g
Vaahtoutuva vaniljakastike16g25kcal0.8g2.5g1.4g0g
Vispikerma, Pirkka 2 dl16g53kcal0.3g0.4g5.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu17g21kcal1.9g0.1g1.5g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta5.1g18kcal0.7g3.6g0.1g0.2g
Fariinisokeri13g51kcal0g12.5g0g0g
Voi 7.8g57kcal0.1g0g6.4g0g
Suklaa tumma 16g81kcal0.6g8.3g4.8g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana211g649kcal9.6g63.6g39.6g3g
Valittu annoskoko106g325kcal4.8g31.8g19.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna53g162kcal2.4g15.9g9.9g0.8g
Arvot/100g100g307kcal4.5g30.1g18.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551