Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 250g117kcal4.5g17.9g2.3g3.1g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 10g30kcal0g7.4g0g0g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g5.5g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g100g310kcal12g71.9g2.7g12g
Pellavansiemenet, Pellavainen50g230kcal9.9g0.5g20.9g15.3g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g150g540kcal19.5g103.4g4.5g15g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g350g1224kcal47.2g229.4g10.1g19.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g5020kcal186.2g861g94.4g129.2g
Valittu annoskoko1050g2510kcal93.1g430.5g47.2g64.6g
Annoskoko puolitettuna525g1255kcal46.6g215.3g23.6g32.3g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544