Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa219g37kcal0.9g5.5g1.3g1.5g
Miniluumutomaatti, annos 250g156g31kcal0.9g5.2g0.5g0g
Purjosipuli 125g29kcal2.3g3g0.2g2.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g125g35kcal0.7g7.4g0.2g3.1g
Maa-artisokka 250g114kcal1.2g20.5g0.5g10g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)125g75kcal1.2g5.6g5g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa50g150kcal11.5g0g11.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g942kcal37.4g94.4g38.4g34.4g
Valittu annoskoko1050g471kcal18.7g47.2g19.2g17.2g
Annoskoko puolitettuna525g235kcal9.4g23.6g9.6g8.6g
Arvot/100g100g45kcal1.8g4.5g1.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288090