Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 488g159kcal3g27.1g1g12.4g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 350g267kcal6.6g54.3g0.7g3.5g
Sipuli (kuorittu)83g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.8g6.1kcal0.5g1g0g0.1g
Kasvisliemikuutio 9g28kcal0.9g1.2g2.2g0.1g
Suola, annos 3g1.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.5g7kcal0.3g1g0.1g0.7g
Basilika, kuivattu 1.3g3.2kcal0.2g0.3g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen83g28kcal2.8g4.1g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 25g43kcal1.9g0.6g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2100g1127kcal34.6g187.2g16.2g37.4g
Valittu annoskoko1050g564kcal17.3g93.6g8.1g18.7g
Annoskoko puolitettuna525g282kcal8.7g46.8g4.1g9.4g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242