Sitruunainen rakuunabroileri ja uunijuurekset

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Mausta uunijuurekset; ripaus suolaa, 2 tl rosmariinia, loraus öljyä, 1 tl balsamicoa.

Levitä juurekset tasaisesti uunipellille ja työnnä uuniin (noin 35 min).

Murskaa 2-3 valkosipulinkynttä ja 1-2 tl suolaa keskenään.

Sekoita 1 dl valkkaria, 2 rkl sitruunamehua, ripaus mustapippuria, 2 tl dijon-sinappia ja 2-3 rkl rakuunaa keskenään.

Nuiji fileitä hieman litteämmiksi, kuumenna pari rkl öljyä pannussa ja lisää valkosipuli-suolaseos.

Lisää broilerinfileet ja ruskista kevyesti.

Lisää viini-sitruuna-rakuunaseos ja anna porista muutama minuutti.

Lisää ruokakerma ja hauduta miedolla lämmöllä vielä 5-10 min.

Tarjoa rosmariinisten uunijuuresten kera.

Bon Appetit!

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 467 grammaa

Mt
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruunamehu, laimentamaton15g3.1kcal0g0.2g0g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)150g248kcal4.5g6g22.5g0g
Valkoviini kuiva 75g51kcal0.2g0.5g0g0g
Valkosipuli 7.5g8.1kcal0.6g1.2g0g0.2g
Uunijuurekset (Pirkka), annos 150g450g162kcal4g33.3g1.3g15.7g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g15g135kcal0g0g15g0g
Mustapippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Broileri rintafile,maustamaton338g348kcal78g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2102g1914kcal174.8g83g84.4g32.2g
Valittu annoskoko1051g957kcal87.4g41.5g42.2g16.1g
Annoskoko puolitettuna525g479kcal43.7g20.8g21.1g8.1g
Arvot/100g100g91kcal8.3g3.9g4g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=291012