Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 4125g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g86g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 275g829kcal0.3g203.8g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g14g50kcal6.2g5.5g0.8g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 3025g9197kcal264.7g1675.9g57.5g420.5g
Vehnäjauho puolikarkea 1788g6134kcal182.2g1251.3g21.5g62.6g
Auringonkukansiemen 688g4083kcal158.1g86.6g340.3g41.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g40584kcal1223g6446.2g840.2g1048.8g
Valittu annoskoko10000g20292kcal611.5g3223.1g420.1g524.4g
Annoskoko puolitettuna5000g10146kcal305.8g1611.6g210.1g262.2g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525