Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt250g115kcal8g12g3.8g0g
Hiiva, 50g25g15kcal3.3g0.3g0.1g0g
Sokeri 70g284kcal0g69.9g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.6g3g0.4g1.4g
Kananmuna 50g(kpl)25g32kcal2.8g0.1g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 550g1887kcal56g385g6.6g19.2g
Voi 75g544kcal0.9g0.3g61g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g50g160kcal8.5g23g3.7g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2105g6106kcal160.2g987.2g155.8g58.6g
Valittu annoskoko1053g3053kcal80.1g493.6g77.9g29.3g
Annoskoko puolitettuna526g1526kcal40.1g246.8g39g14.7g
Arvot/100g100g290kcal7.6g46.9g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726