Porkkanasosekeitto

Laita pilkotut porkkanat, kesäkurpitsa ja valkosipuli kiehuvaan veteen.

Kuullota pilkottu sipuli öljytilkassa ja lisää joukkoon, samoin liotetut ja keitetyt kikherneet.

Kun kasvikset ovat kypsiä, lisää creme fraiche ja mausteita, esim suolaa ja yrttejä.

Soseuta sauvasekoittimella.

Raejuusto sopii tämänkin keiton päälle proteiinilisäksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 602 grammaa

Linssipapu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g175g49kcal1.1g10.4g0.4g4.4g
Kesäkurpitsa zucchini 190g34kcal1.1g4.7g0.8g1.3g
Sipuli 117g35kcal1.5g5.6g0.2g2g
Valkosipuli 2.9g3.2kcal0.2g0.5g0g0.1g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.9g26kcal0g0g2.9g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 44g121kcal0.9g1.3g12.3g0g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 85g113kcal7.1g14.9g1.7g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2107g764kcal23.8g74.8g36.6g24g
Valittu annoskoko1053g382kcal11.9g37.4g18.3g12g
Annoskoko puolitettuna527g191kcal6g18.7g9.2g6g
Arvot/100g100g36kcal1.1g3.6g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142906