Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 569g1260kcal99.6g0g96.7g0g
Punajuuri 285g109kcal2.8g19.6g0.6g7.1g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 89g253kcal13.8g0.2g22.2g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g57g6.3kcal0.5g0.9g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)57g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2112g3287kcal234.8g46.8g239.4g16.2g
Valittu annoskoko1056g1644kcal117.4g23.4g119.7g8.1g
Annoskoko puolitettuna528g822kcal58.7g11.7g59.9g4.1g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091