Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4416g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis4732g5300kcal1041g0g142g0g
Voi, 1 tl, 5 g126g921kcal1.3g1.3g100.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 158g541kcal16.1g110.4g1.9g5.5g
Sipuli (kuorittu)347g94kcal4.5g16.7g0.7g5.9g
Ketsuppi, Heinz221g227kcal2g53.2g0.2g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g14166kcal2129.8g363.2g491.4g28g
Valittu annoskoko10000g7083kcal1064.9g181.6g245.7g14g
Annoskoko puolitettuna5000g3542kcal532.5g90.8g122.9g7g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134079