Hedelmäkermakakku

Aloita vatkaamalla kerma vaahdoksi, muista lisätä sokeri jo vatkauksen alussa.

Avaa mandariinipurkki ja valuta siitä mehu lasiin, tulet tarvitsemaan mehua.

Paloittele sitten banaanit ja kiivit valmiiksi.

Ota ensimmäinen kakkupohja, ja aseta se alustalle.

Kostuta kakkupohja valutetulla mandariinimehulla, noin 6-8rkl/kakkukerros.

Täytä kerros makusi mukaan, jonka jälkeen levität siihen kermavaahdon, noin 4-5rkl alimmalle, ja toiselle kerrokselle.

Toista edelliset kaksi kappaletta toisen kerroksen kanssa.

Kolmas myös kostutetaan, ja täytetään hedelmillä, nyt kuitenkin ulkonäöllä on väliä joten ole tarkkana!

Laita kattilaan 2,5dl kylmää vettä ja lisää siihen 2dl hyytelösokeria.

Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.

Anna jäähtyä muutama minuutti.

Levitä juoksevaa hyytelöä päälikerroksen päälle ruokalusikalla, ja lopuksi suoraan kattialsta kaatamalla sopiva määrä, varo valuttamasta yli reunojen!

ÄLÄ LAITA KERMAA HETI!

Anna hyytelösokerin jäähtyä, laita kakku vaikka toistaiseksi jääkaappiin.

Anna kakun olla jääkaapissa 5-10min.

Lopuksi koristele kakku makusi mukaan jäljelle jääneellä kermavaahdolla.

Hyvää ruokahalua!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl263g894kcal5.3g7.9g92g0g
Kakkupohja (Pirkka), annos 400g225g811kcal15.8g155.5g13.5g0g
Sokeri30g122kcal0g30g0g0g
Mandariinilohkoja sokeriliemessä263g158kcal1.3g39.4g0g2.9g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g113g95kcal1.2g20.6g0.5g2g
Kiivi kuorittu 90g42kcal0g6.4g0.5g2.4g
Hyytelösokeri Dan Sukker75g293kcal0g72.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2118g4829kcal47.2g665.4g213g14.6g
Valittu annoskoko1059g2414kcal23.6g332.7g106.5g7.3g
Annoskoko puolitettuna530g1207kcal11.8g166.4g53.3g3.7g
Arvot/100g100g228kcal2.2g31.4g10.1g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128524