Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 3.3g13kcal0.5g1.9g0.2g0.3g
Vehnälese 3.3g7.6kcal0.4g0.5g0.1g1.2g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Hermesetas-jauhe1g2.9kcal0g0.6g0g0.4g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen8.3g2.7kcal0.3g0.4g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.8g2.4kcal0g0.5g0g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.7g2.7kcal0g0.7g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton1.7g5.3kcal0.4g0.2g0.3g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 4.2g14kcal0g3.4g0g0.1g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen54g18kcal1.8g2.7g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g17g27kcal0.7g2.7g1.4g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 5.8g2.5kcal0.6g0g0g0g
Liivatelehti, gelatiini1.1g3.8kcal0.9g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana212g216kcal12.4g27.6g5g4.6g
Valittu annoskoko106g108kcal6.2g13.8g2.5g2.3g
Annoskoko puolitettuna53g54kcal3.1g6.9g1.3g1.2g
Arvot/100g100g102kcal5.8g13g2.4g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258