Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 10g72kcal0.1g0g8.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai21g73kcal2.5g14.7g0.4g0.6g
Sokeri 10g41kcal0g10.2g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Ruokasooda 0.4g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 8g2.4kcal0.2g0.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.2g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Raparperi 24g8.1kcal0.2g1.3g0g0.3g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 8g11kcal0.2g0.3g1g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g10g6kcal1g0.4g0g0g
Sokeri 6.8g28kcal0g6.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 4.4g6.3kcal0.5g0g0.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.6g2.4kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana212g510kcal10g70.4g20.4g1.8g
Valittu annoskoko106g255kcal5g35.2g10.2g0.9g
Annoskoko puolitettuna53g128kcal2.5g17.6g5.1g0.5g
Arvot/100g100g240kcal4.7g33.1g9.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574