Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali60g13kcal0.7g2g0.1g1.3g
Viinietikka 2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.7g6.2kcal0g0g0.7g0g
Sokeri3g12kcal0g3g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g15g3.3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana212g71kcal1.6g11.4g1.6g3.4g
Valittu annoskoko106g36kcal0.8g5.7g0.8g1.7g
Annoskoko puolitettuna53g18kcal0.4g2.9g0.4g0.9g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649